Ce carti recomand #1

Am terminat recent de citit trilogia “The First Law” a lui Joe Abercrombie si acum sunt la cartile standalone din acelasi univers.

Recunosc ca in afara de seria Game of Thrones sunt destul de novice cand vine vorba de acest taram fantasy, dar trilogia asta m-a surprins foarte placut. Abercrombie are un stil propriu de-a construi personajele si de-a povesti, un stil intunecat si dur, dar care insufla credibilitate personajelor sale. Acest aspect l-am admirat de altfel cel mai mult de-a lungul trilogiei.

Palaria jos pentru reusita lui Abercrombie de-a crea niste personaje cu care iti este imposibil sa nu empatizezi la un moment dat sau altul, indiferent cat de mult se incadreaza in categoria de “hero” sau “villain”. Nu exista personaj mai drept sau mai corect decat altii, toti au defecte, toti au plusuri si minusuri, doar ca unii inca isi cauta moralitatea in timp ce altii au renuntat deja la ea. Conflictele interioare sunt un deliciu pentru orice amator de carti.

Recomand seria cu cea mai mare caldura. De remarcat mai ales evolutia lui Abercrombie pe masura ce a scris la serie. Se simte pe masura ce parcurgi trilogia, dar mai ales in cartile standalone din acelasi univers care au urmat.

first-law-trilogy-box-set-uk-box

“Back to the mud. You gotta be realistic about these things”.

Advertisements

2 thoughts on “Ce carti recomand #1

 1. krossfire

  Sper ca o sa vina si randul scriitorilor romani de limba engleza :) (si prin “sper” inteleg – sper sa pot ajuta la punerea lucrului astuia in practica :)) ).

  Like

  Reply
  1. Andrei Post author

   Multa bafta daca ce intelegi tu e ceea ce inteleg si eu :) Astept cu mare interes sa vad ce scoti la suprafata, imi place stilul tau pe blog, dar pentru o carte cred ca ti l-ai schimba destul de mult. Doar sa nu faci ca George R.R. Martin, sa ai intarzieri la intarzieri :)

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s